ADANA / YÜREĞİR - Yakapınar Selahattin Afşar Anadolu Lisesi

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı kutlamalarının önemine değer ve daha coşkulu kutlanması amacıyla, okulumuzun bulunduğu mahalle olan Yakapınar'da yapılan 100. Yıl Kutlama Haftası programı kapsamında ilk olarak 26.10.2023 Perşembe  günü 100. Yıl Kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirildik. Katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize sevgili öğrencilerimize ve mahalle sakinlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

19 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 15.10'da Yakapınar Selahattin Afşar Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuzda yapılmıştır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Gündem maddelerini görüşülmüş okul aile biriliği yönetim kurulu ve denetim kurulu belirlenmiştir. Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısına katılımları için tüm kıymetli velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Yeni Eğitim Öğretim yılında tüm kıymetli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

Evlatlarımız karne heyecanı yaşıyor, onları ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

Haz

Astronotlar, fizikçiler, programcılar, müzisyenler, teknologlar, doktorlar, mühendisler, avukatlar ve dünyadaki diğer tüm mesleklerin ortak bir yanı var. Hayallerine ışık tutan iyi bir öğretmen. Sizi hiç unutmayacağız Münevver hocamız. Yolunuz açık olsun.

Haz

Çukurova Üniversitesi Tanıtım Günü kapsamında düzenlediğimiz gezide öğrencilerimize Çukurova Üniversitetesinin Fakülteleri, Yüksekokulları, Devlet Konservatuvarları, Meslek Yüksekokulları ve Üniverste kampüsü gezdirilmiştir. Öğrencilerimize eşlik eden okul rehber öğretmenimiz Fırat ARSLAN'a teşekkür ederiz.

Haz

Her sınıfın tarım alanı var projesi kapsamında sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde ektiğimiz ürünler büyüdü ve sofralarda tüketilecek hale geldi. Bu projede emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Eğitim Müfettişi Hakkı Güleç  adına kütüphane yaptırılmıştır. Yapılan kütüphanemize çok kısa bir zamanda  4000 adet kitap toplanmıştır. Her alanda gelişen okulumuz bölgemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerin öncüsü olmuştur.

24.05.2023 tarihinde kütüphanemizin açılışına İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar KOÇAK , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat SERT , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ÇELİK, Eğitim Müfettişi  Sayın Veli BİLİCİ ve aynı zamanda rahmetli Eğitim Müfettişi Hakkı Güleç’in eşi ve akrabaları katılmıştır.

Kütüphane açılışından sonra misafirlerimize yöremizin meşhur sıkması ve ayranı ikram edilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürümüz DYK kursuna katılan öğrencilerimize 15 adet Tablet hediye etmiştir. Okulumuzun halay ekibi oyunlarıyla açılışımıza renk katmışlardır.

May

Sınav öncesi moral motivasyon gezisi düzenledik. Güzel ilçemiz Karaisalı'nın Karapınar Parkını, Yer Köprüyü, Varda Köprüsünü ve kanyonu gezdik. Öğrencilerimizle güzel neşeli,sevgi dolu bir gün geçirdik. Emeği geçen okul müdürü ve öğretmenlerimize teşeķkür ederiz.

Ock

OKULUMUZUN 6500 METREKARELİK ALANINA PARKE TAŞI DÖŞEMESİ YAPILMIŞ OLUP,ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA TEMİZ BİR ORTAMDA EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMINA KAVUŞMUŞTUR.EMEĞİ GEÇEN OKUL MÜDÜRÜ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDRİZ